Stichting Beeldrecensies:

Stichting Beeldrecensies stelt zich ten doel het gebruik van (mobiele) multimedia als informatiekanaal in de culturele sector te onderzoeken en te bevorderen. Een snel groeiend aantal mensen haalt zijn informatie van het (mobiele) internet en de hierop aangeboden multimediale diensten.

Om deze nieuwe doelgroep efficiënt te kunnen informeren over de plekken waar je “moet zijn geweest om te kunnen meepraten” ontwikkelt Stichting Beeldrecensies een (mobiele) web portal met journalistieke voorbeschouwingen en beeldrecensies van culturele evenementen die er toe doen. Hiervoor wordt een redactie in het leven geroepen die uitzoekt waar de spraakmakende evenementen te vinden zijn en zal ‘verbeelden’ waarom deze de moeite waard zijn om te bezoeken. Rondom deze journalistieke kern komt er ruimte voor community building waarbij bezoekers tevens elkaar kunnen informeren.

Dit is de eerste versie van onze portal. Kenmerk hiervan is dat de belangrijkste informatie middels film wordt overgedragen. Dit is relatief duur waardoor het moeilijk is een goed gevulde agenda neer te zetten. Vandaar dat we overgestapt zijn naar een e-zine model op www.grazen.nl.

Ondersteuning:

Stichting Beeldrecensies en grazen.nl wordt in haar ontwikkeling ondersteund door:

  • het Living Lab Leiden
  • EventsIT Rotterdam

 

Samenwerking:

Voor de content ontwikkeling werkt Stichting Beeldrecensies samen met zg. vrienden van grazen.nl:

  • Dansateliers
  • Ro Theater
Stichting Beeldrecensies

telefoon
 
e-mail
 
postadres
 
 
bezoekadres

 
 

06 - 40 315 361
 

 
postbus 400
3000 AK Rotterdam
 
schiehavenkade 76
3024 EZ Rotterdam